3TON
Nahajate se tukaj: Domov ZANIMIVOSTI OPTIČNI PRIKLJUČKI NEMŠKEGA TELEKOMA

OPTIČNI PRIKLJUČKI NEMŠKEGA TELEKOMA

There are no translations available.

Surfati s hitrostjo 200 Mb/s? Novi optični priključki podjetja Deutsche Telekom AG (Telekom) omogočajo prav to v dvanajstih mestih po celi Nemčiji.

Te hitrosti so možne zato, ker se optično omrežje ne konča v razdelilni omarici v kleti, kot do zdaj, pač pa se nadaljuje naprej do uporabnikovega stanovanja. Tako je domači računalnik priklopljen na internet preko optičnih vlaken na celi svoji poti do telekomunikacijskega operaterja zahvaljujoč Fibre-to-the-Home (FTTH) oz. Optika-do-doma omrežju.

»Optičnim vlaknom v fiksnih omrežjih pripada prihodnost«, pravi Niek Jan van Damme, generalni direktor nemškega Telekoma. »Mi razširjamo svojo ponudbo hitrega dostopa do interneta na eno novo v prihodnost usmerjeno področje. Ponosni smo na to, da se naši uporabniki v fiksnih omrežjih lahko poslužujejo tehnologij, ki danes zagotavljajo najvišje prenosne hitrosti«, nadaljuje Niek Jan van Damme.

Optično vlakno je fizično najhitrejši prenosni medij. Skozi vlakno se podatki prenašajo s pomočjo ustrezno modulirane svetlobe. Svetloba se razširja skozi optično vlakno skoraj brez izgub, kar omogoča prenos svetlobe in podatkov na zelo velike razdalje. »V prihodnosti se bodo zaradi tega prenosne hitrosti gibale daleč nad trenutno ponujenimi 200 Mb/s«, meni Niek Jan van Damme.

Operaterji

A1 red_logo

logo novi_manji

header logo2x_0_1

Tritel d.o.o.

Nadgoriška cesta 37
1231 Ljubljana-Črnuče

T/F: +386 (0)1 56 110 15
T: +386 59 110 186
M: +386 51 692 460
E: info@tritel.si