3TON
Nahajate se tukaj: Domov ZANIMIVOSTI FITH REŠITVE: OPTIČNA OMREŽJA PO MERI UPORABNIKA

FITH REŠITVE: OPTIČNA OMREŽJA PO MERI UPORABNIKA

There are no translations available.

Vedno več stanovanjskih objektov in gospodinjstev je priključenih na optična omrežja z optičnimi vlakni po Fibre-to-the-Home  (FTTH) oz. Optika-do-doma principu, kar v splošnem postaja vsakdanji standard in potreba sodobnega gospodinjstva. Da bi  se izkoristile vse prednosti take rešitve, se je treba poslužiti t.i. Fibre-in-the-Home (FITH) oz. Optika-na-domu rešitev.

Nove aplikacije kot so HD- in 3D-TV, Video-on-Demand (VOD) oz. Video-na-zahtevo ter Online-igranje, Online-varovanje podatkov, Delo na daljavo, E-zdravje, Inteligentna hiša, kot tudi splošno zahteva po prenosu velikih količin podatkov, zahtevajo vedno višje pasovne širine. Kakšne bodo zahteve po pasovnih širinah v prihodnosti pa za enkrat lahko samo ugibamo.

Tehnični strokovnjaki so si enotni, da vse že danes prisotne in prihodnje potrebe in zahteve po velikih prenosnih hitrostih izpolnjujejo le optična omrežja. FITH oz. Optika-na-domu rešitev je pri tem pomemben sestavni del gradnje, ki določa način in polaganje distribucijskih optičnih kablov znotraj stanovanj in hiš. FITH je tako postal del FTTH in arhitekture omrežij, ki povezuje centralne enote in naročniške priključke z optičnimi vlakni. Ker je povsod po svetu vedno več gospodinjstev, ki se priklapljajo na optična omrežja, je pomembnost in vloga FTTH vedno večja.   

FITH se tako pojavlja z novimi izhodišči: Service-Provider oz. ponudniki storitev, montažniki, projektanti, lastniki in uporabniki stanovanjskih objektov, vsi se srečujejo na istem področju s popolnoma različnimi zahtevami. Iz tega razloga je smiselno gledati na FITH popolnoma ločeno. V te namene je nemško podjetje Huber+Suhner razvilo celo vrsto novih produktov in nove sistemske rešitve. Novi produkti skrbijo za enostavno polaganje in povezovanje distribucijskih optičnih kablov in napeljav brez potrebe po upoštevanju dodatnih zahtev po polmeru zvijanja kablov ali polmeru instalacijskih korit in cevi. Omenjene rešitve tako zagotavljajo hitro in zanesljivo vzpostavitev optične prenosne poti od vstopne točke v stanovanjskih objekt do končne naročniške enote.

Več informacij na: http://www.hubersuhner.com/de-DE/

Operaterji

A1 red_logo

logo novi_manji

header logo2x_0_1

Tritel d.o.o.

Nadgoriška cesta 37
1231 Ljubljana-Črnuče

T/F: +386 (0)1 56 110 15
T: +386 59 110 186
M: +386 51 692 460
E: info@tritel.si